Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2012. december 12., szerda

Fetakrém

Mostanában nagyon kedvelem ezeket a kis "kencéket", leginkább friss puha ropogós héjú kenyérrel, vagy pirítóssal, esetleg tortilla chipsszel, de lassan nyers zöldséggel is el tudnám képzelni, mondjuk tunkolhatnék bele hosszú csinos hasábokra hasogatott répát, vagy lédús roppanós uborkát. Ahogy erre a készülő csodára gondoltam, mindenképp szerettem volna bele tenni apróra vágott olívabogyót, de akkor leginkább már a "leggörögebb görög krémnek" keresztelhettem volna, igyekeztem elszakadni az ötlettől, bár nem volt egyszerű, így úgy döntöttem a lehető legegyszerűbb változatot szeretném, a cél: megőrizni a feta selymességét és karakterét, de lágyítani a sósságán. Így egy nagy adag fetát beletettem a botmixer hosszúkás tartályába, majd megöntöztem extra szűz olíva olajjal, raktam rá nagyjából mégegyszer annyi zsíros házi tejfölt, nagy adag fehér borsot, három-négy csepp citromlevet és egy leheletnyi mustárt. A botmixerrel alaposan összedolgoztam, majd tálba öntöttem és a tetejét meglocsoltam még extra szűz olívaolajjal.
Első körben friss kenyérrel és zöldséggel kóstoltam,majd készítettem egy alap lepcsánkát,és abba tunkoltam, a burgonyás mániámon egyetlen dolgot variáltam: szójaolajon sütöttem, ami adott egy nagyon különleges illatot és ízt a lépcsánkáknak, arról nem beszélve hogy extra ropogósságot is kölcsönzött az ételnek, de itt a fetakrémbe csempésztem még egy kis friss reszelt fokhagymát is, nagyon klassz lett tőle, de az tetszett benne leginkább hogy az olaj úgy elvarázsolta az egészet... Azóta már fűszeres tésztára is került... de erről majd máskor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése