Első körben friss kenyérrel és zöldséggel kóstoltam,majd készítettem egy alap lepcsánkát,és abba tunkoltam, a burgonyás mániámon egyetlen dolgot variáltam: szójaolajon sütöttem, ami adott egy nagyon különleges illatot és ízt a lépcsánkáknak, arról nem beszélve hogy extra ropogósságot is kölcsönzött az ételnek, de itt a fetakrémbe csempésztem még egy kis friss reszelt fokhagymát is, nagyon klassz lett tőle, de az tetszett benne leginkább hogy az olaj úgy elvarázsolta az egészet... Azóta már fűszeres tésztára is került... de erről majd máskor. :)
Tipikus gasztroblog, csupán egyetlen dolog különbözteti meg a milliónyi hasonló "próbálkozástól", ez itt az én konyhámról szól. Az egész világ néhány négyzetméteren... ételekben...
Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…
Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)
2012. december 12., szerda
Fetakrém
Első körben friss kenyérrel és zöldséggel kóstoltam,majd készítettem egy alap lepcsánkát,és abba tunkoltam, a burgonyás mániámon egyetlen dolgot variáltam: szójaolajon sütöttem, ami adott egy nagyon különleges illatot és ízt a lépcsánkáknak, arról nem beszélve hogy extra ropogósságot is kölcsönzött az ételnek, de itt a fetakrémbe csempésztem még egy kis friss reszelt fokhagymát is, nagyon klassz lett tőle, de az tetszett benne leginkább hogy az olaj úgy elvarázsolta az egészet... Azóta már fűszeres tésztára is került... de erről majd máskor. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése