Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2012. december 8., szombat

Rakott burgonya másképp, fűszeres csirkemájjal

Nem titok hogy "krumplimániás" vagyok, így azt szeretem mindenféle formában kipróbálni, nem elégszem meg a snassz burgonyapürével, sült burgonyával vagy a még hátborzongatóbb sóban-vízben változattal. Bár nem titkolom ezeknek is megvan a helye az életünkben, sőt rajongva szeretem őket, hiszen ezekben a variációkban a burgonyáé a főszerep, de néha jól esik rajta kicsit variálni, főleg hogy tudjuk mennyire szereti a fűszerezést ez a gumós növény. Tényleg számtalan formában variálhatjuk, és most engedtem a vágyaimnak, és hagytam hogy az aktuális ösztöneim vezessenek, ennek megfelelően készítettem el a rakott burgonyát, egészen más mint amit megszoktunk, de egy ilyen csodás növény esetében ne hagyjuk korlátok közé szorítani a fantáziánk.  :) Most is szerettem volna ha a krumplinak marad a főszerep, de némi huncut izgalmat csempészni szándékoztam az ételbe, így egy nagy fej hagymát felvágtam, összekevertem sok sóval és fekete borssal, szeleteltem bele egy kevés fokhagymát, és egy nagy pohár tejfölt is belekevertem. Került még bele egy nagy csokor durvára vágott petrezselyemzöld, majd a burgonyákat vékonyka karikákra vágtam, és szépen elrendeztem egy megolajozott sütőedényben, majd minden egyes réteget megkentem a fűszeres tejföllel, majd mivel a burgonya nyersen került az edénybe, ezért némi vizet is adagoltam, majd fólia alatt alaposan átpároltam, végül eltávolítottam a fóliát, és kissé megpirítottam:
Végül hagymás-majorannás-kakukkfüves pirított csirkemájjal és házi "kovi-ubival" tálaltam:
Nagyon fincsi volt! Éljenek az újítások!

2 megjegyzés:

  1. Olyat akarok enni!!!!!!Bár a májacskát nem szeressem,de helyette lehetne valami más husi aztán hammmm....

    VálaszTörlés
  2. Szia Drága! :) Örülök hogy itt vagy!!! Köszönöm!

    VálaszTörlés