Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 26., péntek

Őrült színkavalkád: csirke, párolt zöldség és lila burgonya

Rajongok a színes és különleges ételekért, imádom az újdonságokat, most kaptam Herrytől valami igazán újat, de ez olyan mint Mátyás király meséje: "új, de mégis régi", hiszen megjelenésében valóban teljesen új, ízében viszont semmi különleges, teljesen hétköznapi, ez az új felfedezésem: a lila burgonya. E különleges alapanyag köré építettem a fogás többi részét, első körben burgonyapürét terveztem, majd azt gondoltam rozmaringgal és vajjal sütöm meg, végül a legegyszerűbb variációt választottam: hagyományosnak mondható sült krumpli. Először felvágtam, a kíváncsiság hihetetlenül hajtott:
Meglepett a szín intenzitása, de mégjobban meglepődtem amikor elkezdtem felszeletelni, voltak részek ahol szinte fehér, voltak ahol szinte már fekete színű volt a belseje, de a márványozottság tetszett a leginkább. 
Közben felszeleteltem a csirkemellet és készítette hozzá egy gyors pácot, most kivételesen kész fűszersók keverékéből: gyros fűszerkeverék, csirke grill fűszerkeverék, szárnyas fűszerkeverék és só négyeséből, és bepácoltam a falatokat. Közben előkészítettem a párolt zöldséget: Kevés olajba némi vajat felolvasztottam, egy nagy adag fehér borsot tettem bele, majd kevés vékonyra szeletelt fokhagymát megpároltam benne. És jöhettek a zöldségek: citromsárga répa, sárgarépa, karfiol és brokkoli négyese, ez egy vegyes fagyasztott zöldségkeverék, tettem hozzá baby répát, kevés kukoricát, és sok brokkolit, sóval fűszereztem és lefedtem, roppanósra pároltam. :) Közben a burgonya is megsült, papírtörlőre szedtem, sóval fűszereztem és tálaltam:
Szemre káprázatos, de ízre sajnos csalódás, hiszen vártunk volna valami különlegességet a szín mellé, de ez csak burgonya... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése