Kóstolás során, ropogós-omlós-vajas keksz alap, krémes és gazdag varázslatos krém, és boldogan émelyítő szamócalekvár, csak úgy foltokban, számomra maga a mennyország, és még mindig nincs rá magyarázat, csak azok érthetik, akik ugyanúgy rajongói ennek a csodás édességnek, természetesen már egy falat sincs belőle.. A szelet belseje inkább tejszínes-selymes varázslatos, kifelé haladva érezhető ahogyan a folyadék mennyisége csökken, külső részén a krém, már inkább sajtos - de nagyon gazdag - kicsit morzsálódós jellegű, de ezt csak akkor vesszük észre, ha minden egyes falatot különleges odafigyeléssel fogyasztunk, minden másodpercet megér... :)
Tipikus gasztroblog, csupán egyetlen dolog különbözteti meg a milliónyi hasonló "próbálkozástól", ez itt az én konyhámról szól. Az egész világ néhány négyzetméteren... ételekben...
Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…
Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)
2013. április 1., hétfő
Sajttorta
Kóstolás során, ropogós-omlós-vajas keksz alap, krémes és gazdag varázslatos krém, és boldogan émelyítő szamócalekvár, csak úgy foltokban, számomra maga a mennyország, és még mindig nincs rá magyarázat, csak azok érthetik, akik ugyanúgy rajongói ennek a csodás édességnek, természetesen már egy falat sincs belőle.. A szelet belseje inkább tejszínes-selymes varázslatos, kifelé haladva érezhető ahogyan a folyadék mennyisége csökken, külső részén a krém, már inkább sajtos - de nagyon gazdag - kicsit morzsálódós jellegű, de ezt csak akkor vesszük észre, ha minden egyes falatot különleges odafigyeléssel fogyasztunk, minden másodpercet megér... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése