Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 9., kedd

Párolt rizs, fűszer undában sült virsli és sült bab

Nem volt egyszerű a mai nap, egész nap rohanásban voltunk, amikor édesanyámhoz értünk még nem voltunk éhesek, aztán meló ezerrel, Herry telepített, szerelt, hálózatot állított be, és ki tudja még mire volt képes, mire anyóshoz értünk már nem voltunk éhesek, mire hazaértünk olyan éhség hullám tört ránk, amit szavakkal alig-alig lehet kifejezni. Az éhség cudarul marta a gyomrunkat, hatalmas űr érzetét keltve az egész testünkben, mondanom sem kell ekkor vasárnap este kilenc volt, az egész napos szaladgálás után - farkas éhesen - valamit irgalmatlanul gyorsan kellett az asztalra tenni! Így úgy döntöttem, hogy mindenképp főtt ételre van szükség, husi nincs olvadva, így a párolt rizs mellett tettem le a voksom, persze szerettem volna feldobni valamivel, gondoltam ideje másképp állni a babhoz. Konzerv, mert ilyen alkalmakra tökéletes, Hagyma: apróra vágtam, üvegesre pároltam némi olajon, kissé rápirítottam, majd dobtam rá egy gerezd fokhagymát, szép nagy adag darált chillit, pirított babérlevelet, és jöhetett a bab, alaposan összeforgattam, közben a rizs beszívta majdnem az összes nedvességet, lefedve elzártam alatta a gázt. A babot sóztam, borsoztam, két kanál sűrített paradicsomot is megpirítottam, néhány korty vízzel hígítottam, és egy kevés kakukkfűvel tovább ízesítettem. Közben egy zacskó virslit felbontottam, ferdén bevagdostam, és egy pici olajra dobtam, bőven megfűszereztem: grill fűszerkeverékkel, sóval, borssal, chilivel és minden fűszerrel ami hirtelen a kezem ügyébe akadt.. :) 
Amíg a rizs alaposan megpárolódott 18 perc, annyi idő alatt a bab is forró volt, a virslikkel együtt, szerintem nagyon klassz hirtelen fogás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése