Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 17., szerda

Tavaszi zöldségleves - pici meglepetéssel

Véletlenszerűen készült gyors leveske, szerintem minden szempontból beleillik a könnyű kategóriába. Először felvágtam egy darabka zellert, kevés olajra dobtam, megforgattam és készítettem elő a következő zöldséget, a petrezselymet, majd egy kevés karalábét, répát is. Folyamatosan adagoltam az edénybe a zöldségeket, és titkos meglepetésként egy kevés csicsókát is megpucoltam, eddig még soha nem volt hozzá szerencsém, így most megkóstoltam, jellegzetes állaga, illata és íze van, de elsőre megtetszett. Majd egy kevés kínai kelt is feldaraboltam, alaposan átforgattam, sóztam, borsoztam és felöntöttem vízzel, kevés húsleveskockával ízesítettem és felforraltam. Végül egy kevés házi cérnametéltet is tettem bele, amikor megfőtt, kevés fagyasztott borsóval fejeztem be, és kevés szárított-morzsolt zsályával ízesítettem, és el is zártam a tüzet. A sok hozzávalónak köszönhetően nagyon sok levest sikerült készíteni, de két nap alatt megettem mind! :)
A csicsókának és a zsályának köszönhetően igazán különleges lett, biztosan rendszerint használni fogom mind a kettőt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése