Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 3., szerda

Gyors csokis koszorú

Mostanában a kedvenceim az ilyen villám sütik, bőven benne van a kockázatvállalás is, melyet én így élek ki, még mindig jobb mintha ejtőernyővel ugrálnék le többszáz méteres magasságokból, bár nem hiszem hogy sikerült a megfelelő hasonlatot megtalálnom, de nem is ez a lényeg. Végtelenül egyszerű: két egész tojás, egy nagy csipet só, egy-egy adag gyümölcs és kristálycukor, nagy kanál vanília esszencia, ezeket az alapanyagokat habverővel alaposan eldolgoztam. Majd szép nagy adag szódabikarbónát és sütőport is tettem a masszába, majd liszt és kakaópor fele-fele arányában, kissé besűrítettem, majd ezt felhígítottam egy kevés olajjal, a sorrend azért fontos, mert így könnyen alakíthatjuk csomómentessé a masszát. Végül egy szép adag darált mandulát is adagoltam bele, majd olajjal kikentem a csatos kuglóf formát - amit eddig még soha nem használtam - a masszát belekanalaztam, (kevés tészta volt hogy kuglóf alakja legyen végül a süteménynek) és 180 fokos sütőben megsütöttem, majd kiborítottam és porcukorral megszórtam:
Felszeleteltük, isteni sárgabarack lekvárral és tejszínhabbal fogyasztottuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése