Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 8., hétfő

Sült zöldség, grillezett csirkemell - az egyszerű a legjobb

Mostanában hasonlóképpen készítettem többször is ezt a zöldség köretet, így nem is akartam már megosztani, de Herry úgy megdicsérte a vacsit, így nem hagyhatom ki! :) Az úgy bevált és méltán népszerű céklát cikkekre vágtam, arra burgonyát, és répát is daraboltam, alaposan befűszereztem: sóval-borssal, sült csirke fűszersóval, és kevés delikáttal, a tetejére paradicsomot szeleteltem, arra kis vajdarabokat pakoltam, majd néhány korty vízzel, jénaiban alaposan megpároltam. A csirke, ha lehet még ennél is egyszerűbb volt, egy fél csirkemellfilét végy vékony szeletre vágtam, bőven megszórtam gyros fűszersóval és borssal, majd hirtelen gyorsan kisütöttem:
A csirkemell hihetetlenül szaftos és fűszeres, tökéletesen passzolt a roppanós vegyes zöldséghez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése