Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 20., szombat

Különös reggeli: Garnéla fokhagymás tejszínes fürdőben makarónival

Végtelenül egyszerű, de semmi esetre sem jellemző reggelire, nekem mégis úgy alakult, ezt kívántam, így ezt reggeliztem! Persze a reggeli időpontja sem a szokásos volt, hiszen egy késői kelés eredménye, bőven betöltötte a reggeli, és az ebéd szerepét is, legközelebb már csak vacsira ettem... :) Felforrósítottam a serpenyőben egy kevés olíva olajat, dobtam rá egy kis darabka vajat, majd pirítottam benne frissen, durvára őrölt színes borsot, és természetesen a chilis sómat, végül a rákokat a forró zsiradékra dobtam, most páncélostól együtt, azt mondják hogy így, szaftosabb és ízletesebb - de egyenként ellenőriztem hogy meg vannak-e tisztítva. Néhány gyors mozdulattal, alaposan átforgattam, és ismét ámulatba ejtett, ahogyan a szürkés unalmas színt lecseréli a csodás és élő korall pirosra, majd félre tettem, jöhetett egy kevés fokhagyma, apróra vágva, majd az egészet felöntöttem jó zsíros gazdag tejszínnel, kissé beforraltam, megvártam míg besűrűsödik, majd visszatettem a rákokat, közben a tészta kifőtt, átszedtem a tejszínes serpenyőbe, kevés főzővízzel hígítottam a sűrű szószon, és tálaltam is. Jó lett volna valami "zöld" ami frissességet ad az egésznek, sajna nem volt, így egy kevés szárított petrezselymet adtam hozzá, alaposan átforgattam, mire tálaltam, a csodás szósz a tányér alján volt, így a kép nem adja vissza hogy milyen szaftos és isteni volt..
Valahogy nosztalgia fog el ha kézzel eszek, és visszarepít a gyerekkoromba, valahogy felszabadít, és gondtalanná varázsol, így volt ez most is, pedig mire "megpuccantottam" az összes rákot, tiszta maszat lettem, épp úgy mint egy rossz gyerek... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése