- A legeslegfontosabb: POZITIVITÁS! Minden nap ajándék amit újra és újra végigviszek, emiatt büszke vagyok magamra!
- Minden étkezést teljes élmény: nemcsak íz, de szín és illat is, igyekszem sok aromás fűszert használni, amik nem csak az íz élevezeti értékét emelik, hanem az illatok elvarázsolnak és az emésztés is könnyebben indul, ha mindenféle érzékszervünkre hatással van az étel.
- Csakis hasznos élelmiszereket igyekszek fogyasztani, olyanokat, melyek nem mentek át mindenféle feldolgozáson, ipari technológián, nem tartalmaznak oda nem illő adalékanyagokat, akad az így is elég már a termék növekedése során...
- Változatosság gyönyörködtet! Igyekszem mindig meglepni magam mindig másfajta ételekkel, hiszen nem az egyoldalú táplálkozás a cél, hanem az: a testem megkapjon mindent amire csak szüksége van, kivéve a fehér cukrot. :) A négy hét alatt felfedeztem hogy így is rengeteg lehetőségem van, már alig-alig van olyan hogy ugyanazt ezek egy héten belül. :) És azzal hogy változatos dolgokat fogyasztok, hatékonyabban tudnak hasznosulni egyes ásványi anyagok és vitaminok.
- Minden étkezés lassú, és élvezetes, ez több szempontból is fontos, hiszen az ízeket ki kell érezni, és az alapos rágással hatékonyabban tudja a szervezetünk hasznosítani a számára fontos tápanyagokat.
- Rengeteg zöldfűszer: szinte mindegyik gyógynövényként is használható, a legtöbb segíti az emésztést, de van amelyik fájdalomcsillapító hatású, van ami megszünteti a puffadást, van amelyik segíti a májműködést, vagy az vitaminok felszívódását, és nem mellékesen rendkívül ízletesek, így már balkonládáimban is akad egy-két friss csoda... :)
- Minden étkezés ajándék: hiszen táplálék az a testnek és léleknek egyaránt!
- Minden mozgást ki kell használni: nem egyszerű, hiszen dolgozok reggel nyolctól délután ötig, aztán ott a lakás (főzés - minden nap - mosás, takarítás) és időt kell szakítani Herryre, a családra és a barátokra is. Így nem egyszerű a napi menetbe plusz mozgást beiktatni, de minden egyes "lépcsőfok" számít. Így kevés torna, egy kis lépcsőzés mindenképp belefér. De rájöttem hasznosabb ha beépítem a mindennapjaimba, így nincs kifogás ha még egyszer meg kell járnom a negyediket, eddig mindent igyekeztem egy füst alatt, most inkább többször járom meg, pl elmegyek anyához, utána haza, utána bevásárolni, így máris egyszer több hogy felmentem. :) Vagy a nagytakarítást többször csinálom, így az alaposan átmozgat és boldogabb is vagyok a tiszta lakás miatt, például gyakrabban mászok fel a szekrény tetejét lesúrolni, vagy a fürdőben a csempét is minden héten megcsinálom, kihúzom a mosógépet... apróságok, de borzasztó sokat jelentenek :) Anyánál is lépcsőn járok, pedig Ő a 10.-en lakik.. :)
- Van már nasi is: délelőtt gyümölcs, délután néhány olajosmag. :)
- Jutalom: a kedvenc tonhalkonzervem, vagy füstölt lazac, esetleg rák vagy ezernyi más különlegesség is lehet, akár zöldség vagy egy ismeretlen gyümölcs formájában, és ezt mindig bónuszként alkalmazom..
- Időnként picike csalás: a múltkor például megkívántam a görög joghurtot, ez is tiltó listára került, a magas cukortartalom miatt, de gondoltam egyet megérdemlek, na ekkor sikerült az új fogalmat létrehozni... leültem a kanapéra, nyugodtan kibontottam, az illata is extázisba kergetett, de az első kis kanálra "cukorsokkot" kaptam és nem is esett jól...
Tipikus gasztroblog, csupán egyetlen dolog különbözteti meg a milliónyi hasonló "próbálkozástól", ez itt az én konyhámról szól. Az egész világ néhány négyzetméteren... ételekben...
Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…
Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése