Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 15., szerda

Diétás gyros

Az első hatalmas sikert arató étel volt, az első amikor főtt étellel nagyon jól laktam és ráeszméltem hogy nem kell szegényesen táplálkozni ezen "ínséges" időszak alatt sem, mégis megfelel minden egyes kritériumnak amit saját magamnak állítottam. :) Készítettem egy husit, amit több mint két napig pácoltam: csirkemellet csíkokra vágtam, bőségesen megszórtam zelleres fűszersóval, gyros fűszersóval, adtam hozzá egy nagyobbacska adag chilit, és pulykafűszersóval tovább bolondítottam. Majd megkóstoltam, és még megvadítottam egy kevés grill fűszersóval is, majd alaposan összefogattam, és olajat is tettem hozzá, majd gondosan minden oldalon lenyomkodtam, hogy vízszintben legyen és olajjal teljesen lefedtem, hogy akár hosszú ideig is eltartható legyen így elzártam a levegőtől, ami oxidálhatná a husit, ezzel együtt meg is romlana... :) Amikor sütésre került a sor, kivettem a hűtőből, és hagytam hogy szobahőmérsékletű legyen a husi. Addig elkészítettem a zöldséget: felvágtam káposztát, zöldséghámozóval felszeleteltem egy nagy répát, vékonyra szeleteltem néhány apró retket, feldaraboltam egy darab piros kaliforniai paprikát, felvágtam két szál újhagymát a zöldjével együtt, majd negyedeltem rá némi koktélparadicsomot, és elkészítettem egy egyszerű öntetet: joghurt, chili, só, frissen őrölt bors és kapor keverékéből. A husit hirtelen kisütöttem, majd Herry kapott hozzá frissen pirított meleg pirítóst "sokmagvas" kenyérből, én pedig a zöldséget fogyasztottam a husival:
Nagyon-nagyon finom lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése