Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 30., csütörtök

Párolt zöldség, csirkemell és basmati rizs - cserben hagyott a kreativitásom

Ez annyira régi, és annyira "jellegtelen", csakis az ügy apropója miatt érdemes megemlíteni, és milyen fura az ember agya, tuti akkor hagy cserben ha épp a legnagyobb szükségünk lenne rá... :) Ezt akkor készítettem amikor egy gyerekkori barátnőm hosszú idő után végre meglátogatott és egyből hármónknak kellett készíteni valamit, hiszen a szíve alatt hordozza az Ő és párja szerelmük gyümölcsét... :) Ezért valami egyszerűt, de valami egészségeset szerettem volna, valami nem túl aromásat és kihívót, nehogy rosszat váltson ki a kismamából, így basmati rizst készítettem, mert ilyenkor a legjobb jár, egy kevés párolt zöldséggel, ami különösen fontos, sok brokkolival - a folsav miatt - és csirkemell, mert az is egyszerű, nem hivalkodó, light-os fűszerezéssel... ha jól emlékszem nagyon nem esett jól... és rossz volt hogy semmi különlegeset nem tettem az asztalra... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése