Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 2., csütörtök

Szülinapi menü - kép nélkül, a teljesség igénye nélkül, néhány emlékfoszlányból

Hát amennyire nem emlékszem, és sajnos képek sem készültek, de mindenki nagyon elégedett volt... 1,5 kiló karajt bepácoltam, tengernyi fűszerbe, meg még egy kevés mustárba, chilibe és tormába. Egy kiló csirkemellet vékonyan felszeleteltem, sóval és durvára őrölt színes borssal fűszereztem, majd meggrilleztük vaj és olívaolaj keverékén, készült egy hatalmas saláta, burgonyapüré, ami sajna nekem kimaradt, még így is hogy az én szülinapom volt... :) De nagyon klassz volt... :) Velem voltak a szeretteim - nagy része! Anya, anyós, a legkedvesebb nagynéni és nagybácsi, a gyermek - az unokahugi, az én egyetlen Herrym és persze Buma... :) Túlcsordultam.. a BOLDOGSÁGTÓL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése