Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 17., péntek

Ami szép az finom is, apró falatkák diétához

Mint már említettem, nekem nem elég hogy finom egy étel, szeretem ha szép és illatos is az, hiszen az evés teljes értékű élmény nekem, táplálék a testnek és a léleknek is, ilyen és ehhez hasonló nassolni valót mindig össze kell tudnunk ütni, csak úgy a hűtőből. :) Hiszen nem kell gasztronómiai szaktudás, és egymillió óra egy kellemes fogáshoz, elegendő néhány pillanat, néhány odaillő kedvenc alapanyag és máris boldogabb az ember. :) Lereszeltem egy fél roppanós uborkát, egy gerezd fokhagymával, nagy adag fehér borssal és sóval fűszereztem, majd tejföllel alaposan kikavartam. Megbontottam egy tonhalkonzervet, sóval, frissen őrölt színes borssal és néhány csepp citromlével ízesítettem, kevés citrom héjat reszeltem rá, "petizölddel" díszítettem.  Kevés füstölt sajtot vágtam mellé, majd egy paradicsomot, azt megszórtam chilis sóval és frissen őrölt színes borssal, rozsos extrudált kenyeret tettem mellé:
Nagyon bejött, könnyű, ízletes, és bármikor elérhető... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése