Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 11., szombat

Saláta saláta hátán

A diéta alatt salátát salátával eszek, elképzelhetetlen mennyiségű "nyúlkaját" megettem már, ez mindig úgy történik, benyúlok a hűtőbe, és kiválogatom a jelenleg "legális" élelmiszereket, aztán elrágom, ez az esti órákban leginkább már csak nyers zöldségek vegyes keveréke, némi sóval-borssal, ritkábban egy kevés joghurtos öntettel. Mivel az utóbbi időben csak ez volt a legális este, így számtalan egyszerű variációt felteszek, persze ezek nem igényelnek részletes barokk körmondatokat az elkészítést illetően, így nem is koptatom a billentyűt, hiszen egy fotó után egy óvodás gyermek is elmondja... :) Első az millióból:
Összetevők: káposzta, sárgarépa, koktélparadicsom, fűszerként só-bors. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése