Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. május 8., szerda

Omlett: magyarosan-gazdagon

Nagyon szeretem a gazdag, bőséges és magyaros hétvégi reggeliket.Nagyon nehéz most erről írnom, hiszen az új, és drasztikus, életem első diétájának a sokadik napján tartok, ez az omlett pedig a dicső bőséges időket idézi, de az "egészségért" és "szépségért" mindent... :) Ezért csak néhány gyors mondattal idézem vissza: hagyma pirít, császárszalonnával, és füstölt paraszt kolbásszal, sóval, borssal. Külön kikevertem néhány tojást, liszt és némi tejszín, majd trappista sajt és mehetett a pirult alkotórészekre. Óvatosan megfordítottam, ott is megsütöttem, és tálaltam:
Kelllll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése