Ez az egyik nagy kedvenc a diétás ételek táborában, elegem volt már a csirkemellből, így most combot vettem, lehúztam a bőrét, gondosan kicsontoztam, és falatnyi darabokra vágtam, alaposan átöblítettem, a zsíros részeket eltávolítottam és apróra vágtam, félre tettem. Feltettem főni a barna rizst, életemben először készítettem, de ugyanúgy estem neki ahogy máskor a sima
párolt rizsnek, csak felkészültem a hosszú főzési időre. Előkészítettem az ízesítőket: egy nagy fej vöröshagyma, ezt nagyobb darabokra vágtam, két duci gerezd fokhagyma, ezt lereszeltem egy nagyobbacska darab friss gyömbérrel együtt. Előkészítettem még egy kis darált chilit, az extra erős fajtából, meg néhány kortynyi szójaszószt. A hagymát, kevés olajon és az apróra darabolt kövérkével kissé megpirítottam, majd rátettem a fokhagymát és a gyömbért, végül a forró serpenyőbe egyenként beletettem a husi egy részét, csak annyit hogy ne fedjék le egymást, és ne hűtsék le nagyon a serpenyőt. Amikor alaposan megpirult az első oldala a husinak, alaposan összeforgattam, és körbepirítottam mindenhol, majd a serpenyő szélébe rendeztem, és a további husikat is egyenként bepakoltam, a tűzet folyamatosan maximumon tartva. Amikor elfogyott minden husi, fűszereztem, kevés sóval, borssal, chilivel majd megöntöztem egy kevés szójaszósszal, picit forraltam, és kiszedtem. Jöhetett az étel lényegi része a zöldség, :) ugyanabba a serpenyőbe újabb adag olaj, újabb adag nagyra vágott hagyma és vékony szeletekre darabolt fokhagyma került, majd kevés gyömbér, és chilivel tüzeltem fel az egészet. Jöhetett a nagyja: Vékony hosszúkás csíkokra szeletelt sárgarépa, alaposan összeforgattam, közben feldaraboltam egy darab káposztát, ezt is rádobtam, sóztam, borsoztam, és ezt is alaposan megforgattam, felvágtam egy kis marék zeller levelet, és néhány apró hónapos retket, ezt is a keverékbe tettem, összeforgattam, és jöhetett egy kevés fagyasztott brokkoli, gondosan átforgattam és amikor a levét elfőtte, tálaltam. :) Ezt mindenképp szerettem volna valami meglepetéssel kiegészíteni, ezért lereszeltem egy nagy céklát, és a forró serpenyőre dobtam, azt is megfűszereztem és mehetett a tányérra:
A hús minden képzeletet felülmúlóan omlós, fűszeres és izgalmas lett, a zöldség zseniális. Apró csalásként belekóstoltam a barna rizsbe, de a zöldség annyira jól sikerült, hogy végül Herry is csak azt kért... :) Így tenni kellett valamit a maradék barna rizzsel... hiszen aki ismer tudja: "Legnagyobb pazarlás: ételt a szemétbe dobni..." Ezt nem engedhettem meg... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése