Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 17., csütörtök

Csirkemell steak

Gyors, minden igényt kielégítő vacsit szerettem volna, azt hiszem siker! :) Csirkemell, párolt rizzsel és salátával. Első körben alaposan végiggondoltam hogy mit fogok csinálni, tervet szőttem, és nekiestem. :) Első körben előkészítettem a húst, egy egész nagy csirkemell filét kiáztattam, majd készítettem egy erős, intenzív pácot: só-bors-cili, rengeteg majoránna és kakukkfű, olaj és némi chilis bab fűszerkeverék (szigorúan a sómentes variációból). Majd tettem bele egy teáskanál sűrített paradicsomot, megkóstoltam, és nem találtam elég intenzívnek, úgyhogy tettem bele mégegy adat: só-bors-cili, némi darált köményt és egy kevés sült csirke fűszersót. Alaposan összekavartam, amikor összeállni látszott, vastagon bekentem a csirkemell teljes felületét, és félretettem. Odakészítettem a párolt rizst a szokásos módon, addig a husi pácolódott, majd egy fóliával duplán letakartam, és a nyújtófám segítségével alaposan megdolgoztam. Egyenletes ütésekkel nagyjából dupla akkora méretűre "klopfoltam". Kevés olíva olajon pirosra sütöttem mind a két oldalát, felvágtam, majd párolt rizzsel és az idei első téli salátával tálaltam:
Nagyon jól sikerült... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése