Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 4., péntek

Tőkehalmáj picikét másképp

Beteg vagyok, és ráadásul a legrosszabb fajtából, hisztis, nyűgös és nyafogós, semmi nem jó, semmi nem finom és semmi sincs jó helyen! Igazából olyan vagyok ilyenkor mint egy férfi, ha beteg... :) De ilyenkor mindig vágyok valami különleges falatra, persze a láz és a fájdalom már kiszipolyozta az összes energiámat, így esélyem sem volt hogy valami frappáns és cseles fogás kerüljön az asztalomra, de ilyen esetekre is mindig van megoldás, most is kifundáltam valamit: egy fél fej hagymát felvágtam vékony szeletekre, kibontottam egy tőkehaljmáj konzervet, majd ennek olajában megpirítottam a hagymát: sok borssal, sóval és chilivel. Tettem hozzá kevés fokhagymát és kakukkfüvet, majd lehúztam a tűzről, ekkor csepegtettem bele néhány csepp citromlevet és kevés mustárt, amikor már majdnem kihűlt tettem bele 3 nagy evőkanál tejfölt, és alaposan összekevertem, végül belekerültek a májdarabok is, kicsit megtörtem, de nem pépesre, csak olyan finoman selymesen darabosra, majd friss kenyérre kanalaztam, és hideg tejjel fogyasztottam:

Jobb mint amire számítottam, nagyon kellemes, fűszeres és jellegzetes, a meggyengült ízlelőbimbóimat is felrázta a kómából. Szemre annyira nem megnyerő, de engem annyira meggyőzött a karamellizált édes hagymával, a kakukkfű intenzív aromájával, a tejföl enyhe savassága tökéletesen passzol a többi ízhez, nagyon elégedett vagyok, még így betegen is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése