Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 29., kedd

Hamis brassói

Szeretem a "hús, köret és valami zöldség" szentháromságát, főleg ha letisztult és egyértelmű kompozícióról van szó, ez a recept épp ilyen: finom omlós hús, intenzív fűszeres burgonyával és édes borsóval, továbbá visszaköszön mindenhol a fokhagyma erőteljes aromája, csak fantasztikusan megszelídítve.
Első körben meghámoztam a burgonyát, úgy döntöttem a bő olajban sütést most nem kívánja a szervezetem, így valami mást csinálok, feldaraboltam és feltettem sós vízbe főni. A pulyka combot apró kockákra vágtam, hirtelen megpirítottam: sóval, borssal és fokhagymával, végül majorannával ízesítettem. A borsót kevés olvasztott vajra dobtam, amiben két kis gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát már megpároltam, fehér borssal, sóval és egy nagyon pici cukorral ízesítettem. Közben a főtt burgonyát leszűrtem, kevés olívaolajban nagy adag borsot pirítottam és szép mennyiségű darált chilivel és a szűrt burgonyát alaposan átforgattam benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése