Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 17., csütörtök

Téli saláta

Herry időnként olyan mint egy nyuszi, imádja a salátákat, ha tehetném biztos valami görög salátát tettem volna az asztalra. Mivel kimentem a piacra, és horrorisztikus helyzetet találtam, nem tudom csak nálunk ilyen kétségbeejtő a helyzet, vagy egyszerűen a szemem nem megfelelő információkat közvetített az agyam felé... Ilyesmiket láttam: egy kiló paradicsom "nyóccáz", és abból az ütődött, silány példányok, egy kiló tévé paprika 1 400 Ft, és ehhez hasonlók, szerintem nemcsak vérforraló, de botrány is! Így megmaradtam a jól bevált "mivanahűtőben" variációjánál, és minden bizonnyal sokkal jobban is jártam! Találtam egy kis darab roppanós, kesernyés és fantasztikusan friss kelkáposztát, ezt vékony szeletekre vágtam, egy tálra halmoztam. Aztán egy szép termetes répát egy burgonyahámozóval hosszú vékony kívánatos szeletekre daraboltam, majd egy jégcsapretek felét gyufaszálra emlékeztető darabokra vágtam, és ugyanígy tettem egy fél fej céklával és almával is, majd ezeket is elrendeztem a tálon:
Mivel igen izgalmas kombinációt sikerült összehozni, hiszen a répa édes, a kelkáposzta kesernyés, a retek csípős, az alma savanykás a cékla jellegzetességére nem is gondolva, mindenképp valami izgalmas energikus öntetre vágytam. Néhány kanál tejfölt alaposan kikevertem egy kevés tejjel, sóval-borssal, egy nagy adag chillivel, majd belereszeltem egy citrom héját, hozzákevertem egy fél citrom levét, majd egy kevés extra szűz olívaolajjal meglocsoltam. Majd egy kevés mustárral tettem pikánssá, és végül egy fél pépesre reszelt almával egy kézi shakerben alaposan összeráztam, végül némi zöldfűszert is csempésztem: kakukkfű és majoránna formájában.  
Izgalmas, citrusos és nagyon kellemes lett! A salátával méginkább, főleg hogy volt hozzá egy különleges fűszerezésű Csirkemell steak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése