Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 8., kedd

Kínai borda - maradék csoda

Az ünnepek alkalmával igen megcsömöltünk a tradicionális karácsonyi étkektől, a hagyományos nagy zabálások megtették a szokásos és várt hatásukat, mivel az én csodás oldalasom mindig nagy sikert arat, ezért annyit készítettem: ha mindenki csak ezt az egyet enné, akkor sem maradjon senki éhen, igaz mindenki evett belőle, egy hatalmas adag mégis ránk maradt. Már bele sem bírtunk gondolni hogy újra neki essünk, de én túl smucig vagyok hogy csak úgy egyszerűen a szemétbe végezze, így igyekeztem kifundálni valami frappánsat, kellett valami nagyon nem magyaros, és valami nem hagyományos, így keletre utaztunk. :) Az oldalas darabokat egy serpenyőbe pakoltam, néhány korty vízzel, fedővel lefedve nagyon alacsony hőmérsékleten hagytam hogy alaposan átmelegedjen. Közben készítettem egy párolt rizst, melyet most sok chilivel, sóval, borssal és egy kevés kurkumával fűszereztem. Addigra elpárolgott a kevés víz, és az oldalasnak minden négyzetmillimétere fantasztikusan átforrósodott, így gyorsan és alaposan lepirítottam minden oldalát fedő nélkül, amikor ízletes pörzsanyagok keletkeztek a serpenyő alján, egy kevés rizsecettel azokat feloldottam, majd kevés ketchup-chili-méz keverékével gyorsan összerottyantottam, úgy hogy az édes-savanyú-csípős máz egy varázslatos szaftos ragacsos réteget vonjon az ízletes húsdarabok köré. Jó döntés volt, egy falat sem veszett kárba:
Egy gyors salátát is tettem mellé, csak hogy enyhítsük a "károkat", persze csak abból amit a hűtőben találtam, simán citromlével, kevés extra szűz olívaolajjal, sóval borssal és kevés petrezselyemzölddel, pici kakukkfűvel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése