Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. január 24., csütörtök

Leges... Klasszik: "Lapos hús krumplipürével"

Rendszerint kerül az asztalra nálunk rántott hús, ez az igazi magyar "klasszik kaja", nem véletlen hogy legutóbb is ezekkel a jelzőkkel illettem, hasonlóképp készült, csak most nagy adag fekete borssal dobtam fel a burgonyapürét, amit rengeteg zsíros tejszínnel és házi vajjal tettem istenien krémessé. A hús pedig a malacka legnemesebb és legízletesebb részéből volt, igen-igen SZŰZ!!! Nem is lehet istenibb és felfokozottabb, mint ez az összeállítás:
Az élvezetek fokozása érdekében csodás savanyúkat válogattam össze a kedvenc savanyúságosomnál, ahol a savanyúkáposzta sós eljárással készül és préselik, valamint egyéb tartósítószereket nem tartalmaznak a termékek, de a választék zseniális, most én így döntöttem:
Ez az a fogás, ami bármikor jöhet. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése