Itt az első nagy változás, eltűnt a rengeteg kép, azonnal szokatlan feszültséggel tölt el hogy minden egyes lépésről nem töltök fel képet, azt hiszem nehezebb lesz megváltoztatni a berögzült szokásokat, mint gondoltam. Első körben felcsíkoztam a csirkemellet, kissé lesóztam, és az algás sókeverékből is került rá. Majd elkészítettem a masszát amiben a csirkecsíkokat majd megforgatom: 4 evőkanál finom liszt, 3 evőkanál kukorica liszt, só-bors, egy kevés sütőpor és szódabikarbóna, egy tojás és egy kevés vermut (eredetileg az öcsi fehérbort javasolt, ennek hiányában, vermuttal helyettesítettem) majd vízzel jó sűrű masszát keverek.
Közben felcsíkoztam a káposztát, melyet lesóztam, és mehetett is a forró serpenyőbe, kissé lepirítottam, közben összeállítottam hozzá egy keveréket: egy kanál kukoricaliszt, két kanál rizsecet, egy kanál sötét szójaszósz, némi reszelt gyömbér, fokhagyma és chili, és egy kanál cukor, a keveréket alaposan összeráztam némi vízzel hígítottam, és amikor a káposzta alaposan lepirult, rázúdítottam, hogy párolódhasson még egy kicsit.
Közben a párolt rizs is elkészült. Így már csak a csirkére a "mázat" kellett elkészíteni: egy kanál máz, két evőkanál ketchup, egy szép adag chili és egy evőkanál rizsecet, ezt szépen összeforraltam. Majd amikor bő olajban kisütöttem a csirkecsíkokat, a ketchupos forró mázban megforgattam, végül a káposztával és a rizzsel tálaltam:
Herry négyszer szedett, ha jól számoltam. Nagyon fincsi volt! Méltó az első bejegyzéshez, arról nem is beszélve, hogy az említett feszültségem elszállt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése