Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2012. december 19., szerda

Igazi klasszikus: csirkemell és burgonyapüré

Mostanában kicsit sok volt a távol-keleti, az olasz és egyáltalán a különböző ételkülönlegességből, így egy fárasztó nap után nulla kreativitással értem haza, és amúgy is sokszor nincs is jobb mint a legegyszerűbb, legpuritánabb étel amit el tudunk képzelni, és mi lehetne más, mint egy egyszerű burgonyapüré, szimpla csirkemellel és jó kis házi "koviubival". :) Végtelenül gyors, praktikus és legfőképp élvezetes étek, a burgonyapürének a lehető legegyszerűbb formáját választottam, alaposan megfőztem, sóval fűszereztem, majd ízesítettem tejszínnel és házi teavajjal és alaposan habosra kevertem. :) Isteni fincsi lágy és krémes, nem hiszem hogy van ennél jobb köret, arról nem beszélve hogy igény szerint végtelenül kombinálható, hiszen feldobhatjuk egy kis szerecsendióval vagy borssal, vagy akármelyik fűszerrel a nagyvilágból, ízesíthetjük valamilyen zöldséggel, vagy már tejtermékekkel, arról nem beszélve hogy elegendő lehet ha a sült zsírját adjuk hozzá, vagy pirított hagymával is különleges aromát adhatunk neki. A burgonya imádja a fűszereket és az egyéb ízesítőket, csak némi kreativitásra van szükség, hogy éppen az adott kívánalmainknak megfelelően variálhassuk. A csirke elkészítésének szintén végtelenül egyszerű formáját választottam: csirkemell: mert ennek egy perc kell, vékony szeletkékre vágtam, megsóztam, megborsoztam, némi chili por és egy csirke fűszerkeverék, amiben nincs plusz só, majd olívaolajon gyorsan kisütöttem, koviubit felvágtam és tálaltam:

Nem tudom mikor esett utoljára ilyen jól valami, szeretem a posztokat gyorsan megírni az étel az ízélmények, erősek az illtalra kerülését követően, frissek az latok és az aromák, de ez a vacsi vagy 2 hete volt, még mindig tisztán emlékszem a gondosan válogatott falatokra... :) Megenném most is... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése