Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2012. december 7., péntek

Töltött pizza azaz Calzone

Herry imádja a pizzát, én meg szeretek tésztát gyúrni, de sajnos nem volt itthon egy igen fontos hozzávaló, ami: a nagy mennyiségű sajt, ami olyan részegítően ráolvad a tészta tetejére, és kezelhetetlenül nyúlik, elszabadul a kezünk alatt, talán még bosszantó is, de olyan az mint egy jó házasság, mégsem tudunk nélküle meglenni. :) Így valamiféle alternatívát kellett kitalálnom arra, hogyan tudunk pizzát vacsorázni, úgy hogy ne kelljen a boltba rohannom, és valamiért mégse hiányoljuk a sajtot... ezt az alternatívát találtam ki: batyut készítek. :) Elsőnek előkészítettem a tésztát, most némi zöldfűszert is csempésztem bele, hiszen a tészta küllemével fogunk szembesülni, így nem árt az ha némileg mutatós is. :) Amikor szépen összeállt az élesztős alap, betettem a linkát a sütőbe, hogy az jó forró legyen, a tészta mehetett a tűzhely tetejére, nedves konyharuhával letakartam, és magára hagytam, az élesztőnek tökéletes körülményeket teremtettünk, így a tészta dolgozhat szépen magának. :) Közben elkészítettem a "belevalót": egy nagy csirke combot kifiléztem, apró kockákra vágtam, alaposan kevés olíva olajban megpirítottam, majd mehetett rá egy kevés csípős paraszt kolbász, és egy jó adag kukorica, hagytam had piruljanak kicsit, majd ráborítottam egy sűrített paradicsomot, amit megfűszereztem: reszelt hagyma, és fokhagyma, oregánó, bazsalikom, kevés kakukkfű, só-bors és természetesen az elmaradhatatlan pici cukor. Ekkorra már a tészta is megkelt, szép köröket nyújtottam, rátettem a tölteléket, megvizeztem a széleket, félbe hajtottam, majd a hüvelyk ujjammal visszanyomkodtam...:

200 fokos sütőben szépen megsütöttem, elég kis mutatósak lettek, és őszintén szólva, a felének jót tett a hűtőben eltöltött éjszaka, mert a friss túl ropogós lett, viszont a pihentetettnek finom puha tésztája lett másnapra. :) Tuti hogy lesz még olyan hogy pizzát kívánunk és nincs otthon sajt... hasonlóképpen fogok cselekedni! :) Nagyon klassz, és olyan a külleme mintha profi szakács lennék, büszke vagyok rá... :) Bár a képek sajnos megint nem adják vissza a valóságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése