Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2012. december 27., csütörtök

Natúr tészta fűszerekkel pirítva és fetakrémmel

Ez a tészta jó régen készült, de mivel végtelenül egyszerű és egyszerre átütő erejű volt, ezért nagyon megragadt bennem, sokszor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, tökéletes példa ez erre az egyszerű közhelyre. :) Csak pennét főztem - bő-sós forró vízben, kevés olívaolajon megpirítottam egy kevés szeletelt fokhagymát, frissen durvára őrölt színes borsot, szép nagy adag chilit, majd rádobtam a frissen "aldentére" főtt tésztát, és azt is kissé "odapirítottam". Megsóztam és végül a már kész fetakrém-et a tetejére halmoztam, és kevés házi tejföllel dúsítottam, amilyen egyszerű legalább annyira nagyszerű:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése