Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 4., csütörtök

Mázes-chilis kacsaszárnytő, pirított káposztával és burgonyapürével - soha többé...

Az alap elgondolás zseniális, egyetlen hozzávalóval volt probléma, az pedig a kacsaszárnytő, a főzés során több ízben meggyűlt a bajom vele, első alkalommal: a tisztítás, előbb baj nem is lehetett volna, hiszen levágni szerencsére nem nekem kellett. Mindenesetre borzasztó volt takarítani, egy kilónyit vettem, ehhez a recepthez fél kilónyit használtam fel, annak a tisztogatása vagy 2 órámba került, ismerve engem, elkötelezett rajongója vagyok a gyors, egyszerű és ízletes ételeknek. Na itt rendesen mellé fogtam, lévén sajna eléggé finnyás vagyok: nekiálltam, perzseltem, csipeszeltem, késeztem, kapargattam, csipkedtem, nyomkodtam, de még két óra után is találtam egy két kósza tokot, borzasztó és fárasztó, a hátam majd beszakadt és a szemem is elfáradt, pedig ülök vagy 18 órát a monitor előtt, és akkor nem akadok így ki. :) De nagy nehezen elkészült a tisztítás, reméltem hogy majd az ízélmény kárpótol a fáradozásaimért, ezzel is mellé fogtam... Majd forró serpenyőbe dobáltam a husikat, alaposan sóztam borsoztam, és minden oldalukat alaposan pirosra sütöttem, majd házi mézzel alaposan megcsorgattam és felhasználtan a kimaradt pirított szezámmagos édes chili mártást, majd kevés vizet öntöttem alá, és fedő alatt alaposan megpároltam. Elkészítettem a burgonyapürét, úgy ahogy máskor is, és a már jól bevált recept alapján egy kis pirított káposztát is varázsoltam mellé:
Az ízesítés nagyon klassz lett, épp olyan amit szerettem volna, a püré - lévén a kedvenc, így azzal baj nem lehet, a káposzta, vitt egy csavart a fogásba, ami zseniális.. de a husit akárhogy próbáltam alaposan megpárolni, csak nem lett olyan puha és omlós amire vágytam, az inak azok inak... dehát tanultam belőle.. am elfogyott mind! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése