Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 24., szerda

Gyors nasi: amerikai palacsinta némi extrával

Ez is egy olyan édesség ami nálunk mindig másképp sikerül, hiszen jó szokásomhoz híven, most is tippelem az alapanyagok mennyiségét, és ha a tészta különbsége nem volna elég, akkor itt a ráadás: a "feltéteken" is mindig változtatunk, most különösen szárnyalt a fantáziám, így némi különlegesség is került a kész palacsintatészta mellé: pucoltam meg gyümölcsöt: kiwi és narancs került egy tálba felszeletelve, savanykás és frissítő. Gesztenyehab: egy fél csomag gesztenye pürét egy deci tejszínnel összedolgoztam a botmixerrel, könnyű finom és ízletes. Harmadik feltétként: szamóca lekvárt kikevertem mandula likőrrel, illatos és izgalmas. Természetesen a friss tejszínhab sem hiányozhatott, cukorral szifonban, selymes és kényeztető. :) A tésztát hasonlóan készítettem mint máskor: 3 tojást felütöttem, egy nagy csipet sót, vagy 4 nagy kanál cukrot, szódabikarbónát és sütőport adagoltam, habverővel alaposan kikevertem, majd kevés olajjal tovább dolgoztam. Majd liszttel csomómentesre sűrűre kevertem, végül tejet óvatosan adagolva felhígítottam. Még így is egy sűrű palacsintatésztát kaptam, majd adagonként kisütöttem, a tészta fűszerezését szoktam még fokozni: citromhéjjal, fahéjjal, vanília esszenciával, vagy más fűszerekkel, de most az egyéb hozzávalók különlegességének köszönhetően nem tettem bele egyéb csavart. Mind megettük:
A nasi mindig klassz... egy hete nem ettem semmi édeset... hiányzik, főleg hogy még írok is róla...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése