Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. április 16., kedd

Kedvenc reggeli: rántotta ropogós szalonnával, friss kenyérrel és tejjel

Szeretem a hétvégi bőséges reggeliket, azt amikor nincs a korai eszeveszett rohanás, hanem nyugodtan ébredezünk, ráérősen elkortyoljuk a reggeli kávét a kanapén, majd nekiesünk a bőséges gazdag reggelinek, aztán bármit is csinálhatunk akár estig, mert éhesek biztosan nem leszünk. A kedvenc variációm: finom császár szalonnát felvágok, úgy hogy ropogósra lehessen sütni, kicsi kacsazsíron, sok borssal, kevés chilis sóval majdnem ropogósra sütöttem, majd egy nagy vékonyra szeletelt hagymát is rádobtam, kissé összesütöttem, majd kiszedtem. A visszamaradt meleg zsiradékba ütöm bele a tojásokat egyenként, megfűszerezem és néhány mozdulattal összeforgatom, úgy hogy ne süljön túl, majd a tetején a ropogós fűszeres szalonnával tálalom. Most friss kínai kelt daraboltam hozzá, ami a maga lédússágával és roppanósságával nagyon klasszul passzolt a fűszeres lágy tojáshoz, ropogós ízletes szalonnához és a karamellizált édes hagymához. Friss kenyeret, tejet és kevés reszelt tormát kérem hozzá:
Így indulna minden reggel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése