Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. február 1., péntek

Hamis vadas: pulyka különleges házi szószban

Egy rám nem jellemző kreációt alkottam nem is olyan régen, annyira különleges volt, azóta sem értem hogyan pattanhatott ki a fejemből. Párolt rizs, a szokásos módon de most kizárólag némi sóval és friss petrezselyemzölddel ízesítettem. A mártásos husis része az ételnek igazán különlegesre sikeredett. Először is a pulykacombot felcsíkoztam, alaposan bepácoltam: sóval, borssal, erős chilivel és egy kevés grill fűszerkeverékkel. Majd előkészítettem a többi hozzávalót: a reszelő kis lyukú részén lereszeltem: egy répát, egy petrezselymet, némi karalábét, és zellert, no meg két gerezd fokhagymát. Majd hirtelen megpirítottam a pulykacsíkokat, végül rádobtam a reszelt zöldségeket, kissé megfuttattam, majd tovább fűszereztem. Először egy kevés fehér borral felöntöttem, amikor elfőtt, egy kis mustárral pikánssá varázsoltam, majd tejföl és tejszín keverékével felöntöttem. Végül egy perzselt babérlevéllel, némi kakukkfűvel és egy kevés majoránnával tettem egésszé. Alaposan összepároltam, és a párolt rizzsel tálaltam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése