Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. február 21., csütörtök

Évfordulós ebéd

Nagy ritkán mi is megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy profi szakácsok főzzenek ránk. Annak ellenére hogy imádom a főzés-sütés minden pillanatát, nekem is nagyon jól tud esni az étel, ha néha más készíti azt, mindig tökéletes alkalom, az évfordulónk, ilyenkor mindig valamilyen magasan kvalifikált éttermet választunk, most is a város egyik gyöngyszemére esett a választás, a Csokonai Étteremre. Számomra igen meglepő módon Herry nem ismerte eddig ezt a gyöngyszemet, de most biztos vagyok benne, hogy alaposan megjegyezte, hiszen semmire nem volt panasza... bár annyira kiemelkedő sem volt, de mégsem egy gyros-os, persze megvan annak is az ideje és a helye, de az nem az évfordulónk.. :) Azon lepődtem meg hogy szombat délben alig volt helyünk az étteremben, nem is gondoltam hogy ilyen sokan járnak...
 
 Kellemes környezet, andalító zene, romantikus hangulat, figyelmes személyzet, bőséges választék, ízletes ételek, és persze a legelőkelőbb és legjobb társaságot nem is említettem, ezt a varázslatos összhangot talán csak a falon elhelyezett hatalmas LCD törte meg, amiben ráadásul foci ment, mentségükre legyen szólva: legalább nem magyar... :)
Egyetlen fogással túlettem magam.. Én parmezánkéregben sült csirkemell steaket ettem tejszínes burgonyával, Herrym házi kenyérmorzsába forgatott csirkemellet, édes-csípős mártogatóssal és salátával, kifogástalanul elégedettek voltunk, mind a mennyiséggel, mind az ízekkel és az ételben visszaköszönő összhanggal... Szerintem visszatérünk még...is  Eltelt egy újabb év, és elkezdtük a következőt, csak remélhetem ez olyan lesz mint az étel... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése