Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. február 28., csütörtök

Fűszerboltom

Újra találtam egy kihagyhatatlan akciót, így mint előző alkalommal, most is rendeltem egy adagot a fűszerboltom-tol... :) Ugyanolyan izgatott vagyok, mint előző alkalommal, bár ha lehet azt fokozni, talán egy kicsit még izgatottabb, hiszen a leendő új fűszerválogatásom lévén hozzájutok egy olyan ízesítőhöz is, amit nem volt még alkalmam megkóstolni, ez pedig a kardamom. A lista:

  • 60 gramm őrölt Kurkuma
  • 30 gramm őrölt Kardamom
  • 30 gramm Római Kömény
  • 30 gramm őrölt Koriander
  • 30 gramm őrölt Fahéj
  • 30 gramm őrölt Görögszénamag
  • Vaníliarúd 2 szál
A felsorolásból a kardamomon kívül mindegyik őrölt és nem őrölt változatban is megtalálható a konyhámban, sőt, a vaníliából már vaníliás cukrot és  esszenciát is készítettem, de kíváncsi leszek a fahájra is... hiszen az utóbbi időben a kávénkat ízesítem vele, és rá kellett jönnöm hogy igen nagy különbség lehet fahéj és fahéj között is. Nagyon izgatottan várom a csomagocskát, amihez nagyon jutányos áron jutottam hozzá, bár szerintem csak jövő hétre érkezik meg... de már előre keresem a megfelelő receptet az új jövevény számára... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése