Bő olajat feltettem alaposan felmelegedni, amiben - szokatlan módon - hirtelen kisütöttem a sima bolti fagyasztott derelyét. A régi típusú derelyék esetében kellemesen felhólyagosodott tésztájú, ízletes derelyéket kaptunk, arra hasonlatosokat, mint amilyet a "dögkúton" árulnak forró almás táska néven, de persze a mai tésztabatyuk már nem ilyenek, most puha kellemes táskákat kaptam, ami persze még így is klassz, hiszen az olajat nem szívja magába, ha megfelelően állítjuk be a hőfokot. Amíg az olaj felmelegszik, gyorsan készítettem egy villám sodót, tejjel-tejszínnel, némi tojássárgájával, vanília esszenciával, cukorral, egy nagyon kevés kukoricaliszttel és egy csipet sóval. Közben papírtörlőre szedtem a megsült derelyéket, villámgyorsan vágtam fel egy kevés gyümölcsöt, tányérra rendeztem és tálaltam is:
Nem kiemelkedő az eredmény, de nem is egy kiemelt ünnepre készült, a befektetett energiát viszont bőven megérte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése