Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. március 4., hétfő

Nudli

Egy fárasztó nap után mindig jó ha Herry édeset szeretne vacsorázni, ilyen esetre vésztartalékként mindig van nudli, a már egyszer megszenvedett készítés, több alkalommal is meghálálja önmagát, megtérül a befektetett energia, ráadásul többszörösen is. A recept legnehezebb része amikor ki kell várni hogy a főzővíz megfelelően felforrjon.
Időnként kekszmorzsát pirítok hozzá, most durvára darált házi kenyér dukált, kicsi vajban megpirítva, cukor hozzáadásával és egy kevés fahéjjal megbolondítva, majd jó minőségű áfonyalekvárt halmoztam a tetejére, és gesztenyegolyókkal és tejszínhabbal tálaltam. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése