Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. március 31., vasárnap

Szendvics

Egy szendvics is lehet tökéletes vacsora, olyan amely még a kettőnk által elvárt maximumot is felülmúlja, bár Herry szerint egy szendvics, elég ha szendvics, így az Ő elvárásainak a legegyszerűbb megfelelni, én egy kicsit kritikusabb vagyok, én jobban rajongok a főtt ételekért, így igyekszem ezt is belecsempészni, de ez még "legális", hiszen nem zárja ki Herrym egyszerű igényeit. Sőt ez a szendvics végül még az egészséges életmód szigorú követelményeinek is igyekezett megfelelni, félig tudatosan, félig a véletlenek sokaságának köszönhetően. Első körben a pulyka combfilét lehártyáztam, az inakat gondosan eltávolítottam, majd vékony szeletkékre vágtam, a rostokra merőlegesen és készítettem rá egy klassz kis olajos pácot: gyros fűszerkeverék, sok bors és egy kevés darált chiliből, alaposan megforgattam a pácban a husikkat, olajjal lefedtem, hűtőbe tettem és megfeledkeztem róla 48 órára. :) Előkészítettem a "zöldeket": (jó szokásomhoz híven, a hűtőben rejtező kincsekre szorítkoztam) Kínai kel: a nagy leveleket félbe vágtam, kígyó uborka, vékony szeletekre daraboltam, csemege uborka: felszeleteltem, koktélparadicsom: keskeny szeletekre vagdostam, és sárgarépa: zöldséghámozóval vékony hosszú szeletekre "hámoztam". Majd egy gyors öntetet is készítettem: natúr joghurt, sok darált chili, egy kevés reszelt torma, pici só és bors, alaposan kikevertem. Jöhetett az építkezés: teljes kiőrlésű lisztből készült toast kenyeret választottam, (mostanában ez az új mánia, igyekszünk nyitottan fogadni a különböző magvas, barna és mindenféle kenyereket, és bátran mondhatom finomabbnál finomabb változatokat is sikerült már felfedezni) a kenyérre jöhetett egy fél levél kínai kel, erre tettem a hirtelen kisütött forró omlós húsokat, majd néhány hajszál vékony szelet répa, a kétféle uborka és paradicsom és a pikáns csípős öntet, majd lezártam mégegy szelet kenyérrel. 
Meglepően laktató, pikáns, és ízletes volt... Sok hasonló várható, hiszen variációk tárháza végtelen, vagy az is a négyzeten...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése