- 1 kg óriás garnéla, akciós volt, és kifejezetten ezért a termékért mentem le a boltba, bár így is többször végiggondoltam, hogy belefér-e a hónap büdzséjébe, de ritkán engedek meg magamnak ilyesmit, és most nem tudtam lemondani róla,
- 1 kg gyönyörűséges répa, akár salátának, zöldség levesbe, vagy csak nyersen elrágcsálni,
- néhány szépséges cékla: az utóbbi időben több alkalommal előfordult sült zöldésgként, és a nagy sikerre való tekintettel, mindig kell hogy legyen otthon,
- Kínai kel: salátaként, és pirított káposzta helyett is tökéletes, vagy levesbe, felhasználása végtelen formában történhet,
- teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér: mivel Herry ragaszkodik a szendvicséhez, így a kenyeret ideiglenesen sem tudom kiiktatni az étrendünkből, így arany középútként ezt a fajtát választottam, nem mondom hogy a kedvencünk, de mindenképp a "változatosság gyönyörködtet" és megnyugvást jelent hogy mégis igyekszünk tenni valamit, hosszú távú hatása, még várat magára,
- Barna rizs: soha nem próbáltam még, most vásároltam életemben először, várom hogy kipróbálhassam, bár a főzési idő miatt, biztosan nem hétköznap fogom elkezdeni az első próbálkozást, ha jól tudom jóval hosszabb a főzési ideje... de erről később! :)
Tipikus gasztroblog, csupán egyetlen dolog különbözteti meg a milliónyi hasonló "próbálkozástól", ez itt az én konyhámról szól. Az egész világ néhány négyzetméteren... ételekben...
Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…
Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése