Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. március 21., csütörtök

Bevásárlólista

Tegnap bevásásrolni voltam, egy igen érdekes tényt sikerült megállapítanom amikor, a futószalagra pakoltam az árukat, az utóbbi időben nagyban megváltozott a főzési stílusom, mind a felhasznált alapanyagok és fűszerek tekintetében is. :) Érdekes hogy nem vagyok az az elvakult: "táplálkozzunk egészségesen" típus, mégis olyan jellegű élelmiszerek és alapanyagok kerültek a kosaramba:

  • 1 kg óriás garnéla, akciós volt, és kifejezetten ezért a termékért mentem le a boltba, bár így is többször végiggondoltam, hogy belefér-e a hónap büdzséjébe, de ritkán engedek meg magamnak ilyesmit, és most nem tudtam lemondani róla,
  • 1 kg gyönyörűséges répa, akár salátának, zöldség levesbe, vagy csak nyersen elrágcsálni,
  • néhány szépséges cékla: az utóbbi időben több alkalommal előfordult sült zöldésgként, és a nagy sikerre való tekintettel, mindig kell hogy legyen otthon,
  • Kínai kel: salátaként, és pirított káposzta helyett is tökéletes, vagy levesbe, felhasználása végtelen formában történhet,
  • teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér: mivel Herry ragaszkodik a szendvicséhez, így a kenyeret ideiglenesen sem tudom kiiktatni az étrendünkből, így arany középútként ezt a fajtát választottam, nem mondom hogy a kedvencünk, de mindenképp a "változatosság gyönyörködtet" és megnyugvást jelent hogy mégis igyekszünk tenni valamit, hosszú távú hatása, még várat magára,
  • Barna rizs: soha nem próbáltam még, most vásároltam életemben először, várom hogy kipróbálhassam, bár a főzési idő miatt, biztosan nem hétköznap fogom elkezdeni az első próbálkozást, ha jól tudom jóval hosszabb a főzési ideje... de erről később! :)
Ja, és ha már az oly fontos alapanyagokról esik szó, akkor megjegyzem: minden egyes termék boldogsággal tölti meg a szívem, de természetesen most a garnéláé a főszerep, nagyon várom hogy neki eshessek, de volt még egy "ízesítő", amit a napokban kaptam: szardellafilé! Évek óta vágyok rá, de eddig sosem akadt a horgomra, természetesen most is Herry örvendeztetett meg! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése