Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. március 30., szombat

Rizs párolt zöldség és saláta - igazi vegán

Úgy tűnik egyre nagyobb teret hódít az életünkben a hús mentes ételek sokasága, bár egyenlőre nagyon sokaságról nem beszélhetünk, de ezt is el kell kezdeni valahol, annak ellenére hogy teljesen állati eredetű összetevőktől mentes, mégis annyira összetett, hogy el is felejtettük hiányolni, az oly nagyon túlmisztifikált húsit.A húsmentesség ellenére mégis három résből áll ez a "kompozíció": párolt rizs, párolt zöldség és saláta, így az elméletben kötelező napi öt zöldségből, egyszerre letudhatunk kettőt. :) A rizs a szokásos módon készült, a párolt zöldség: vaj és olívaolaj keverékén pároltam két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, kevés frissen  fehér borsot szórtam bele, majd vegyes fagyasztott zöldséget, melyben: brokkoli, karfiol, citromsárga és sárgarépa, mini répa keveréke volt. Nagy szemű tengeri sóval, majoránnával és kakukkfűvel ízesítettem, fedővel lefedtem, és kissé megpároltam.A salátához a hűtőszekrényben fellelhető zöldségeket használtam: káposztát vékony szeletekre vágtam, egy nagy répát egy zöldséghámozóval felszeleteltem, piros kaliforniai paprikát felszeleteltem, egy fél kígyóuborkát vékony szeletekre daraboltam. Az öntetnek rendkívül egyszerű módját választottam: kétharmad extra szűz olívaolaj és egyharmad balzsamecetet, frissen őrölt színes borsot, chilis tengeri sót és chilit alaposan összekevertem, és a salátát nyakon öntöttem vele, közben a a fogás többi része is elkészült, így tálalhattam:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése