Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. március 14., csütörtök

Rigatoni vargányás tejszínes sajtmártással és rozmaringos májjal

Igen-igen, tésztából sosem elég, ha minden nap azt kellene ennem, akkor is megtalálnám a módját hogy ne unjak rá soha. Most egy kicsit átvariáltam az utóbbi idő legnagyobb kedvencét, a vargányás tésztát, az előző készítés hibájából okulva, másképp estem neki, sőt még egy kicsit fel is dobtam, ezzel kissé összetettebbé varázsoltam, de minden egyes ráfordított másodperc megtérült már az első falatnál. :) Vaj és olívaolaj keverékét melegítettem a serpenyőben, nagy adag durvára őrölt színes borsot, és kevés chilit pirítottam benne, egy szép nagy hagymát felszeleteltem, és azt is a zsiradékra dobtam, amikor már pirulni kezdett, a felszeletelt vargányát is rádobtam, két gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma kíséretében, megsóztam és hagytam hogy szép színt kapjanak. Amikor megpirultak, kiszedtem őket egy tányérra, és s a zsiradékra egy lágy, krémes sajtot tettem, hagytam hogy kellemesen elolvadjon, majd némi tejszínnel lassú tűzön, időnként megkeverve beforraltam. Közben felkészítettem főni a tésztát, és bónuszként csirkemájat terveztem mellé. Húsos füstölt szalonnát feldaraboltam, majd kacsazsíron lassan kiolvasztottam a zsírját, bőven fűszereztem sóval-borssal és egy hatalmas adag rozmaringgal, majd a csirkemájakat is a serpenyőbe dobáltam, és óvatosan éppen hogy csak megsütöttem, így lesz igazán ízletes a csirkemáj, ha nem sütjük sokáig, és én nem szoktam közvetlenül a májat fűszerezni. Közben a tésztát leszűrtem, a tejszínes szósz picit túl sűrű lett, ezen könnyítettem a tészta főzővizével, a tésztát tányérra halmoztam, megöntöztem a tejszínes ízletes mártással, halmoztam rá a hagymás vargányából, a tetejére pedig az ínycsiklandozó rozmaringos máj került a ropogós szalonnával:
Nagyon-nagyon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése