Második felvonása a http://karamellassarkanyfu.blogspot.hu/ -nak, igyekszem színvonalasabb küllemet varázsolni, szebb képekkel, izgalmasabb receptekkel és alapanyagokkal... Megszínesíteni mindennapjainkat, cseppnyi boldogságot csempészni életünkbe a közös étkezésekkel… Hiszen tartalmazza a legfontosabb dolgot amit édesanyámtól tanultam: „hogyan is gondoskodjak megfelelően a családomról”. Én így teszem…


Azért választottam ezt a nevet, mert született már ilyen címmel posztom is: Fűszerelem... innen is látszik mennyire alakítják a mindannapi életünket ezek a csodás adalékanyagok, hiszen ha valamelyik világhírű konyhaművészettel rendelkező nemzetre gondolok, azonnal az adott ország jellegzetes fűszereivel azonosítom azt, és a natúr ételeket is csodás változatossággal tudjuk feruházni, új igazságot adni egyes étkeknek… Varázslatos birodalom ez, és mindig van mit tanulni… :)

2013. február 16., szombat

Malackaraj kukoricás rizzsel

Egy teljesen átlagos vacsi, az elkészítése igen egyszer, először a karajt kicsontoztam, lehártyáztam és szeletekre vágtam, majd a szeleteket egyenként nyújtófával, fóliával lefedve kicsit megdolgoztam. Nem kell nagyon vékonyra, csak kicsit meglazítani a rostokat, majd alaposan megsóztam, megborsoztam, kevés őrölt köménymaggal és őrölt piros paprikával megszórtam, és betettem a hűtőbe néhány órára. Majd oda készítettem a nálunk oly gyakran előforduló kukoricás rizst, felhevítettem egy serpenyők kevés olíva olajjal meglocsoltam, majd pirosra sütöttem mindkét oldalát, felvágtam két nagyobbacska fej hagymát, rádobtam a husira, majd néhány korty vermuttal meglocsoltam, és lefedtem egy fedővel, majd míg a rizs elkészült, addig alacsony hőmérsékleten a husit is fedő alatt hagytam párolódni, majd az ízletes hagymával tálaltam:
Egyszerű, gyors és kellemes, ha a pácolási időt nem számoljuk, nagyjából 18-20 perc alatt, kevés munkával varázsolható az asztalra. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése